Νέα & Blog

Ο chef Στέλιος Δουχάνης μαγειρεύει: Δυναμωτική σούπα με ξηρούς καρπούς και σπόρους κάνναβης
από Νοέμβριος 27, 2019 0 Σχόλιο

Ο chef Στέλιος Δουχάνης μαγειρεύει: Δυναμωτική σούπα με ξηρούς καρπούς και σπόρους κάνναβης

Μετά από ένα ίσως κουραστικό Σαββατοκύριακο είτε είσαι αθλητής είτε είσαι καλοφαγάς και έχεις
εξαντλήσει τον οργανισμό σου είτε από την έντονη άθληση, είτε από ένα ξέφρενο σαββατοκύριακο με
γλέντι και φαγοπότι που μπορεί να έχεις κάνει, σου προτείνω μια δυναμωτική σούπα που δεν έχεις ξαναφάει.

Οι σπόροι Κάνναβης είναι μια πλήρης πηγή πρωτεϊνών όπως το κοτόπουλο και τα ψάρια, επειδή έχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Όταν καταναλώνουμε σπόρους κάνναβης τα οστά και οι αρθρώσεις μας γίνονται ισχυρότερα. Η κάνναβη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ειδικά συνιστάται για αθλητές, χορτοφάγους, έγκυες γυναίκες και για ανθρώπους που ασκούν έντονη σωματική δραστηριότητα.

Οι σπόροι κάνναβης που σίγουρα είναι ένα βιολογικό προϊόν, δεν περιέχουν THC, την ενεργό κύρια ουσία που ευθύνεται για την ψυχοτρόπο δράση της. Σε συνδυασμό οι σπόροι κάνναβης με τους ηλιόσπορους που έχουν μεγάλη αντιφλεγμονώδη ιδιότητα και περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, μας δίνουν μια δυναμωτική σούπα super food!

”Δυναμωτική σούπα με ξηρούς καρπούς και σπόρους κάνναβης”

 

Υλικά σούπας :

200γρ. σπόρους κάνναβης
100γρ. αμύγδαλα ωμά & ανάλατα
150γρ. ηλιόσπορους ψίχα
400-500γρ. ζωμό λαχανικών σκούρο
20γρ. πιπερόριζα
50γρ. μαϊντανό
5γρ. σκόνη κουρκουμά
Αλάτι – πιπέρι
50ml ελαιόλαδο ή έλαιο κάνναβης
Υλικά για σκούρο ζωμό λαχανικών:
1 λίτρο νερό
1 κρεμμύδι ξερό
3 καρότα
1 ντομάτα
½ ματσάκι μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση :

Πρώτα θα φτιάξουμε τον σκούρο ζωμό λαχανικών και στη συνέχεια θα κάνουμε την σούπα. Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και εφόσον έχουμε πλύνει τα λαχανικά μας, κόβουμε στα τέσσερα το κρεμμύδι μαζί με την φλούδα και την ντομάτα, τα καρότα κομμένα σε μεγάλα καρέ μαζί με την φλούδα και αυτά και τα βάζουμε στο ταψάκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, τον μαϊντανό, την δάφνη και όλα τα λαχανικά που έχουμε ψήσει μαζί με τα ζουμιά τους που έχει μείνει στη λαδόκολλα και τα βράζουμε μέχρι να μειωθεί ο ζωμός στη μέση. Περνάμε τον ζωμό από σήτα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τους σπόρους κάνναβης και βράζουμε μέχρι να ανοίξουν και στην συνέχεια προσθέτουμε αλεσμένα τα αμύγδαλα και τους ηλιόσπορους, την πιπερόριζα τριμμένη ,τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τον κουρκουμά και αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε τη βράση για 10 λεπτά ακόμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και με ένα minipimer ομογενοποιούμε την σούπα μας ώστε να γίνει βελουτέ. Σερβίρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το έλαιο της αρεσκείας μας.

Συνοδεύεται πολύ ωραία με κράκερ ή με κρουτόν ή με παξιμάδι χαρουπιού. Καλή επιτυχία!

Tips:

  • Στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων μπορείτε να βρείτε σπόρους κάνναβης καθαρισμένους.
  • Ο ζωμός μπορεί να γίνει και με τον κλασσικό τρόπο και όχι σκούρος.
X

Σύνδεση

X

Εγγραφή

X

CBD Healthcare

Ανάκτηση κωδικού

Πληκτρολογήστε το email που χρησιμοποιήσατε κατά την εγγραφή σας. Θα σας στείλουμε εκεί τις οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού.