Νέα & Blog

Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ DNA
από Φεβρουάριος 25, 2021 0 Σχόλιο

Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ DNA

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει εκπληκτικά νέα στοιχεία που δείχνουν
ότι οι πρωτεΐνες της Κάνναβης έχουν την ικανότητα να επισκευάζουν
το κατεστραμμένο DNA, ένα φαινόμενο που εμφανίζεται σε όλους τους
ανθρώπους ως αποτέλεσμα της γήρανσης.
Ενώ η πλειοψηφία των ανθρώπων γνωρίζει ότι το DNA,
ή δεσοξυριβονουκλεϊκό οξύ, είναι παρόν εντός των περισσότερων ζώντων οργανισμών, υπάρχει ίσως ένα μεγαλύτερο ποσοστό που αγνοεί εντελώς το γεγονός ότι αυτό το κληρονομικό υλικό συσσωρεύει ζημιές κατά τρόπο παρόμοιο με τις φθορές ενός αυτοκινήτου.
Ευτυχώς, τα ανθρώπινα κύτταρα είναι ανθεκτικά και είναι σε θέση να
διορθώσουν τις περισσότερες από τις ατέλειες που συμβαίνουν κάθε μέρα στο γενετικό μας κώδικα. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι ζημιές επισκευάσιμες, πράγμα το οποίο κάνει τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι οδηγεί στην αδυναμία του σώματος να θεραπεύσει τον εαυτό του.
Αν και οι περισσότεροι από τους τραυματισμούς στο DNA δεν είναι σοβαροί, κάποιες ζημιές, όπως οι νηματικές ρήξεις, μπορεί να οδηγήσουν το σώμα στο να κάνει λάθη κατά τη διαδικασία της επιδιόρθωσης, κάτι που μπορεί να συντομεύσει τη διάρκεια ζωής
ενός ατόμου.
Τα καλά νέα είναι ότι οι δύο κύριες πρωτεΐνες που βρίσκονται στους
σπόρους της κάνναβης, η Εδεστίνη και η Αλβουμίνη, μπορούν να βοηθήσουν το σώμα στην επισκευή του κατεστραμμένου DNA όταν δεν είναι σε θέση να το κάνει από μόνο του. Η πρωτεΐνη Εδεστίνη, η οποία βρίσκεται μόνο στους σπόρους της Κάνναβης, έχει σύνθεση παρόμοια με το πλάσμα του αίματος και έχει αποδειχθεί ότι προάγει ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και την εξάλειψη του στρες.
Το αντίστοιχό της, η πρωτεΐνη Αλβουμίνη, βοηθά στη διατήρηση της αντοχής των ιστών που συγκρατούν τη συνοχή του σώματος.
"Η πρωτεΐνη της Κάνναβης περιέχει όλα τα 20 γνωστά αμινοξέα,
συμπεριλαμβανομένων 9 απαραίτητων αμινοξέων (ΕΑΑ). Αυτά τα αμινοξέα χαρακτηρίζονται "ουσιώδη" επειδή το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να τα παράγει από μόνο του. Μια δίαιτα που είναι ανεπαρκής από EAA μπορεί να οδηγήσει σε εκφυλιστικές παθήσεις", σύμφωνα με το Global Hemp.
Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση σπόρων και σπορέλαιου Kάνναβης, είναι μια ιδανική μέθοδος για την επιδιόρθωση του DNA. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Κάνναβη περιέχει "την τέλεια αναλογία 3:1" των Ωμέγα
λιπαρών οξέων, τα οποία διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζημιά που γίνεται στο DNA.
άρθρο: Hightimes.com (28/8/2014)
μετάφραση:
Ηρακλής Τσαγκαράκης
X

Σύνδεση

X

Εγγραφή

X

CBD Healthcare

Ανάκτηση κωδικού

Πληκτρολογήστε το email που χρησιμοποιήσατε κατά την εγγραφή σας. Θα σας στείλουμε εκεί τις οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού.